Laat opstijgend vocht in muren zo snel mogelijk behandelen! Vertrouw op AVW vochtbestrijding

Last van opstijgend vocht? Snel reageren is de boodschap!

Heeft u last van opstijgend vocht in uw muren? Laat uw muren dan zo snel mogelijk behandelen. Vochtige muren kunnen namelijk bijzonder snel resulteren in gezondheidsproblemen, oncomfortabele hinder en zelfs kostelijke vochtschade. Vooral de minerale zouten in het vocht zijn boosdoeners voor het metsel- en pleisterwerk.

De voornaamste alarmsignalen

Hoe herkent u opstijgend vocht en vochtige muren? Wees aandachtig voor:
 • plinten die loskomen of breken
 • loskomende verf of pleisterwerk, blazen in de verf
 • behangpapier dat lost
 • zichtbare vochtplekken op de muren
 • schimmelvorming op de muren
 • schimmel achter of onder meubels
 • salpetervorming op de muren
 • muren die erg koud blijven aanvoelen, ook in verwarmde ruimtes
Herkent u één van deze symptomen? Vraag bij de minste twijfel een gratis diagnose aan! Zo kent u snel de staat van uw muren, en kunt u onmiddellijk reageren om gevolgschade te voorkomen.

Mogelijke gevolgen van vochtige muren

Vochtige muren hebben heel wat schadelijke gevolgen:
 • Vocht in de muren is een kweekbodem voor schimmels en bacteriën. Die veroorzaken op hun beurt geurhinder, allergieën en luchtwegproblemen.
 • Diverse insecten vinden vochtige muren een heerlijk plekje om te vertoeven. Vooral mieren en muggen zullen zich hier razendsnel voortplanten.
 • Vochtige muren in huis houden koude en kilte vast. Om dat warmteverlies te compenseren, zal u meer moeten stoken en dus ook meer betalen voor de energiefactuur.
 • Hygroscopisch vocht met hoge zoutconcentratie tast het metselwerk en pleisterwerk aan. Uw muren gaan daardoor letterlijk afbrokkelen.
Om gevolgschade van vochtige muren te voorkomen, is het belangrijk om snel te reageren en het vocht onmiddellijk te bestrijden. AVW is gespecialiseerd in vochtbestrijding in muren en komt ter plaatste voor een gratis diagnose.

Hoe AVW opstijgend vocht bestrijdt en uw muren waterdicht maakt

AVW Vochtbestrijding uit Bonheiden behandelt opstijgend vocht volgens de beproefde injectietechniek. Geen snel oplapwerk dus, maar een doordachte, gefaseerde en doeltreffende vochtbestrijding die een definitieve oplossing tegen vochtige muren garandeert. Met levenslange garantie op ons vakwerk om u helemaal gerust te stellen.

Wij gaan als volgt te werk bij opstijgend vocht:
 1. leidingen opsporen
 2. bezetting afkappen
 3. injectiegaten boren
 4. muren injecteren met gel
 5. hechtingslaag aanbrengen (indien er zouten in de muur zitten)
 6. Zoutwerende folie plaatsen (indien er zouten in de muur zitten)
 7. opnieuw bepleisteren

Met welke producten gaan we aan de slag?

Bij AVW Vochtbestrijding gebruiken we uitsluitend klasse A+A+A+-gelproducten met minimum 80% concentratie. Test- en keuringsrapporten van deze injectiegels zijn op aanvraag verkrijgbaar. De injectiegel wordt onder aangepaste druk in de muren geïnjecteerd via boorgaten net boven het vloerniveau. De gaten (met diameter 14 mm) worden telkens op maximum 10 cm afstand voorzien. In niet-aangetaste muren die aan de vochtige muren grenzen, wordt een verticale injectie geplaatst om te vermijden dat het vocht zich naar de andere muren verplaatst.

De aanwezigheid van hygroscopische zouten in het vocht kan voor veel schade zorgen. Deze zouten (nitraten) trekken het omgevingsvocht aan waardoor de muur of bezetting zelfs na de injectie (tijdens de droging) nog een hele tijd nat blijft. Om dit te voorkomen kunnen we een zoutbuffer plaatsen; dit is een folie die op de muur wordt aangebracht waar dan de bezetting of andere afwerking kan worden op aangebracht.

Andere vochtproblemen in huis?

Bij AVW Vochtbestrijding kan u niet alleen opstijgend vocht laten behandelen, maar ook heel wat andere vochtproblemen in en rond uw huis, bedrijfsgebouw of historisch monument. Wij zijn eveneens gespecialiseerd in het draineren van vloeren of het dichten/bekuipen van uw kelder.

Vergeet uw premie voor vochtbestrijdingswerken niet!

In sommige gevallen kan u een financiële tegemoetkoming of verbeteringspremie aanvragen voor vochtbestrijding als u daarvoor een erkend aannemer zoals AVW Vochtbestrijding uit Bonheiden inschakelt. Neem een kijkje op premiezoeker.be en informeer u bij uw lokale gemeentediensten of en voor welke premies en subsidies uw vochtbestrijdingsproject in aanmerking komt. Uiteraard adviseren en begeleiden onze vochtspecialisten u met plezier bij de aanvraagprocedure voor deze premie.