Best zo snel mogelijk dat opstijgend vocht laten behandelen!

Snel reageren is ontzettend belangrijk

Van zodra u vocht op de muren opmerkt, kan u best meteen uw muren tegen opstijgend vocht laten behandelen. Vochtige muren kunnen namelijk bijzonder snel resulteren in gezondheidsproblemen, oncomfortabele hinder en zelfs kostelijke vochtschade. Vooral de minerale zouten in het vocht zijn boosdoeners voor het metsel- en pleisterwerk.

Enkele mogelijke gevolgen

 • Vochtige muren zijn een kweekbodem voor schimmels en bacteriën. Die veroorzaken op hun beurt geurhinder, allergieën en luchtwegproblemen.
 • Ook diverse insecten vinden vochtige muren een heerlijk plekje om te vertoeven. Vooral mieren en muggen zullen zich hier razendsnel voortplanten.
 • Vochtige muren in huis houden koude en kilte vast. Om dat warmteverlies te compenseren, zal u meer stoken en meer betalen voor de energiefactuur.
 • Hygroscopische muren met hoge zoutconcentratie tasten het metselwerk en pleisterwerk aan. Uw muren gaan letterlijk afbrokkelen.

De voornaamste alarmsignalen

 • plinten die loskomen of breken
 • afbladerende verf of pleisterwerk
 • behangpapier dat vanzelf loskomt
 • zichtbare vochtplekken op de muren
 • schimmelvorming op de muren
 • schimmel achter of onder meubels
 • schimmelgeur of andere geurhinder
 • muren die erg koud blijven aanvoelen

Hoe wij uw opstijgend vocht bestrijden en uw muren waterdicht maken?

Bij AVW Vochtbestrijding kan u opstijgend vocht laten behandelen volgens de beproefde injectietechniek. Geen snel oplapwerk dus, maar een doordachte, gefaseerde en doeltreffende vochtbestrijding die een definitieve oplossing tegen vochtige muren garandeert. Met levenslange garantie op ons vakwerk om u helemaal gerust te stellen.

 1. leidingen opsporen
 2. bezetting afkappen
 3. injectiegaten boren
 4. muren injecteren met gel
 5. hechtingslaag aanbrengen
 6. Alkali-Block® folie plaatsen
 7. opnieuw bepleisteren

Met welke producten we aan de slag gaan?

Bij AVW Vochtbestrijding gebruiken we uitsluitend klasse AAA gelproducten met minimum 80% concentratie. Test- en keuringsrapporten van deze injectiegels zijn op aanvraag verkrijgbaar. Die gel gaan we onder aangepaste druk in de muren injecteren via boorgaten net boven het vloerniveau. De gaten met diameter 14 mm worden telkens op maximum 10 cm afstand voorzien. Aan niet aangetaste muren die aan de vochtige muren grenzen wordt een verticale injectie geplaatst om de vochtverspreiding in te dammen. Dat is niet preventief maar noodzakelijk!

Aangezien vooral de hygroscopische zouten in het vocht erg schadelijk zijn, plaatsen we steeds een zoutscherm. Daarvoor kiezen we bewust voor de Alkali-Block® folie. Die zoutwerende folie zorgt ervoor dat muren kunnen uitdrogen via de buitenzijde of de spouw, wat de droogtijden aanzienlijk vermindert. Daardoor kan de binnenzijde van de muur quasi onmiddellijk herbepleisterd en afgewerkt worden. De gekristalliseerde alkalische zouten worden bovendien geblokkeerd en vastgehouden door de zoutscherm folie.

Andere vochtproblemen in huis?

Bij AVW Vochtbestrijding kan u niet alleen opstijgend vocht laten behandelen, maar ook heel wat andere vochtproblemen in en rond uw huis, bedrijfsgebouw of historische monumenten. U kan ons bijvoorbeeld ook een vochtige gevel terug waterafstotend laten maken met hydrofuge gevelbehandeling, vloeren laten draineren of uw kelder laten dichten.

Vergeet uw premie voor vochtbestrijdingswerken niet!

In sommige gevallen kan u een financiële tegemoetkoming of verbeteringspremie aanvragen voor vochtbestrijding als u daarvoor een erkend aannemer zoals AVW Vochtbestrijding uit Bonheiden inschakelt. Neem een kijkje op premiezoeker.be en informeer u bij uw lokale gemeentediensten of en voor welke premies en subsidies uw vochtbestrijdingsproject in aanmerking komt. Uiteraard adviseren en begeleiden onze vochtspecialisten u met plezier bij deze premie aanvraagprocedure.

Gratis plaatsbezoek en offerte

We komen graag eerst een kijkje nemen om de aard en omvang van uw vochtproblemen te analyseren voor we een prijsofferte uitwerken voor de nodige vochtbestrijdingswerken. Daarvoor komen we op eenvoudig verzoek gratis en vrijblijvend bij u langs.  
GRATIS DIAGNOSE AANVRAGEN